You are currently viewing KIK Compounds se alătură oficial European Bioplastics

KIK Compounds se alătură oficial European Bioplastics

Bruxelles, 1 martie 2021 – KiK Compounds, unul dintre cei mai importanți producători de bioplastice din Europa, cu parteneri și clienți din întreaga lume, este bucuros să anunțe că s-a alăturat oficial European Bioplastics, asociația care reprezintă interesele industriei înfloritoare a bioplasticelor din Europa.

În întâmpinarea KiK Compounds, în calitate de nou membru, asociația europeană pentru bioplastice recunoaște expertiza tehnică și experiența neprețuită a echipei KiK, precum și cercetarea și dezvoltarea lor inovatoare.

Compania și-a concentrat recent cercetarea și dezvoltarea sectorului de mediu pentru a dezvolta compuși elastomerici biodegradabili, precum și compușilor bioplastici în care mai mult de 70% din elastomerii tradiționali cu bază fosilă sunt înlocuiți cu surse regenerabile derivate din plante.

Ca parte a bioplasticelor europene, KiK Compoundsse angajează să impulsioneze evoluția materialelor plastice prin sensibilizarea tuturor grupurilor relevante, interesate de beneficiile bioplasticelor în reducerea dependenței noastre de resursele fosile, reducerea emisiilor nocive de gaze cu efect de seră și utilizarea resurselor regenerabile mai eficient.

Germano Craia, CEO KIK Compounds, a declarat: „Ne simțim extrem de privilegiați să ne alăturăm European Bioplastics și vedem acest lucru ca pe o recunoaștere a muncii grele realizate de companie. La KiK, cu toții așteptăm cu nerăbdare să schimbăm cele mai bune practici cu alte companii de bioplastic care operează în întreaga Europă și să ajutăm UE să își atingă obiectivele industriale, îndeplinind în același timp noile noastre ambiții de mediu ”.