You are currently viewing Materialele plastice biodegradabile pot restabili rolul Europei ca pionier industrial

Materialele plastice biodegradabile pot restabili rolul Europei ca pionier industrial

Plasticul se găsește peste tot astăzi: ambalaje, construcții, textile, mașini, dispozitive electronice, agricultură. Utilizarea sa a crescut de douăzeci de ori în ultimii cincizeci de ani și nu există un sector care să nu depindă de acest material.

Un raport publicat în 2017 explică faptul că până în 2050 ar trebui să existe mai multe bucăți de plastic decât pești în mările și oceanele noastre. De asemenea, s-a descoperit recent că plasticul se scurge peste tot, chiar și în corpul nostru, prin particule microscopice.

KIK Compounds a fost creat pentru a combate această supraproducție de plastic poluant. Echipa noastră lucrează la dezvoltarea de noi materiale care să permită industriilor și consumatorilor să înlocuiască materialele plastice tradiționale cu materiale biodegradabile cu aceleași caracteristici tehnice.

Plastic biodegradabil: o tehnologie avansată

Plasticul tradițional era deja la vremea sa o invenție revoluționară. Utilizarea sa ne-a schimbat viața și a schimbat cursul istoriei industriale. Problema este că consumul de plastic este acum scăpat de sub control.

Nu ar trebui să luăm în considerare o alternativă mai bună apelând la produse care păstrează toate caracteristicile plasticului, dar care sunt mult mai bune pentru mediu și sănătate? Deoarece la sfârșitul zilei, plasticul biodegradabil rămâne plastic. Unul dintre marile avantaje ale plasticului biodegradabil este tocmai faptul că nu ne va perturba viața de zi cu zi din punct de vedere practic.

Termenul „bioplastic” ca atare nu este, de asemenea, o garanție a durabilității. Înseamnă doar că un produs nu este fabricat din combustibili fosili. Dacă folosim celuloză derivată din lemn pentru a produce bioplastice, contribuim la defrișările responsabile de 30% din emisiile noastre anuale de CO2. Și dacă utilizați o cereală precum porumbul, îi reduceți disponibilitatea pe piață și creșteți insecuritatea alimentară.

Prin urmare, la KIK Compounds producem ceea ce numim „eco-bioplastice”. Folosim numai produse vegetale reciclate, cum ar fi resturile de cafea sau ulei de porumb folosit, rezultând materiale reciclabile de câteva milioane de ori. Nu vrem să contribuim la defrișări sau insecuritate alimentară, dar vrem să dăm exemplul.

Bioplasticele pot restabili statutul Europei de pionier industrial

Asistăm deja la o scădere a consumului de materiale plastice tradiționale în Europa. În timp ce Asia conduce producția de bioplastice cu 46% din producția mondială, Europa nu este în urmă cu o cotă de piață de 26%. În 2025, este de așteptat ca ponderea Europei să crească în continuare, în timp ce producția relativă a Asiei este de așteptat să scadă.

La KIK, un factor cheie în succesul nostru comercial este parteneriatul pe care l-am încheiat cu Universitatea Valahia din Târgoviște din România. Când vine vorba de aplicații industriale, antreprenorii și cercetătorii trebuie să meargă mână în mână.

De asemenea, am început recent un dialog cu instituțiile europene. În general, factorii de decizie europeni sunt conștienți de pericolul pe care îl reprezintă acumularea de deșeuri de plastic pentru generațiile viitoare.

Materiale plastice biodegradabile și eco-bioplastice: instrumente excelente pentru recuperare

După pandemie, UE va trebui să se reînvie industrial, să-și reia economia și să continue să facă progrese în direcția obiectivelor de mediu ale Pactul Ecologic European . Criza de sănătate Covid-19 ne oferă astfel posibilitatea de a transforma ecosistemul nostru industrial și nu numai de a proteja sectoarele tradiționale. Europa are o oportunitate unică de a deveni un lider în producția de materiale plastice biodegradabile și eco-bioplastice și de a exporta acest know-how la nivel mondial.

Pentru mai multe detalii vizitați: https://www.esg360.it/environmental/plastica-biodegradabile-una-via-per-restituire-alleuropa-la-leadership-industriale/