You are currently viewing Materiale plastice biodegradabile, o șansă pentru Europa – Plast Magazine

Materiale plastice biodegradabile, o șansă pentru Europa – Plast Magazine

În revista PLAST, CEO-ul KIK Compounds, Germano Craia, explică modul în care materialele plastice biodegradabile pot fi o mare oportunitate industrială pentru redresarea economică pe întreg continentul după criza Covid19. Plasticul se găsește și se folosește peste tot: ambalaje, construcții, textile, automobile, electronice, agricultură.

Utilizarea materialelor plastice a crescut de douăzeci de ori în ultimii cincizeci de ani. Problema cantității de plastic din oceanele noastre a fost larg discutată în ultimii ani și, potrivit unui raport din 2017, până în 2050 va exista mai mult plastic decât pește în mare.

Compușii KIK s-au născut din dorința de a rezolva problema poluării cu plastic. Cu echipa noastră, lucrăm pentru a dezvolta soluții care să permită industriilor și persoanelor fizice să înlocuiască materialele plastice tradiționale cu materiale plastice biodegradabile care au aceleași caracteristici ca materialele plastice, dar nu au același impact nociv asupra mediului și sănătății umane.

Producția globală de plastic în 2019 a ajuns la 368 milioane de tone, o creștere de 9 milioane de tone față de 2018. Și există aproximativ 150 de milioane de tone de deșeuri de plastic în mările și oceanele noastre. 

A fost plasticul o tehnologie revoluționară? Bineînțeles că a fost, ne-a schimbat viața și ne-a determinat istoria industrială. Problema cu plasticul este că a scăpat de sub control. Ne-a invadat ecosistemul și vorbim despre un produs care va rămâne în mediul nostru mii de ani.

Deci, de ce să nu adoptăm alternativa mult mai durabilă a produselor care păstrează toate caracteristicile plasticului, dar sunt și biodegradabile?

Pentru că plasticul biodegradabil este plastic, la urma urmei. Dar este revoluționar, în măsura în care nu devine o risipă. Unul dintre cele mai mari beneficii ale plasticului biodegradabil este că nu ne va schimba deloc viața de zi cu zi sau calitatea produsului, deoarece păstrează toate funcționalitățile pe care plasticul le-a oferit de peste un secol. Ceea ce ne va permite să facem mai mult este să ne protejăm mediul și sănătatea.

Rolul Europei ca factor de tendință industrial la nivel global

La KIK credem că, în Europa post-Covid19, producția de materiale plastice biodegradabile și eco-bioplastice ar reprezenta nu numai o ambiție ecologică importantă, ci și o mare oportunitate industrială pentru redresarea economică pe întregul continent.

Pentru mai multe detalii, vizitați link-ul:https://www.plastmagazine.it/plastici-biodegradabili-una-chance-per-leuropa/