You are currently viewing Într-un interviu cu ESG360 – Digital360, CEO KIK Compounds, vorbește despre modul în care UE poate deveni un lider mondial în producția de biodegradabile și eco-bioplastice

Într-un interviu cu ESG360 – Digital360, CEO KIK Compounds, vorbește despre modul în care UE poate deveni un lider mondial în producția de biodegradabile și eco-bioplastice

De la problemă la soluție:

Daunele aduse mediului și societății cauzate de plastic și derivatele sale au fost mult timp în fața tuturor. Impactul acestor produse asupra mediului cauzează probleme foarte grave pentru care este din ce în ce mai dificil să se găsească o soluție.

În 2016, Germano Craia, a decis să creeze o companie cu ambiția de a rezolva o problemă pe care el însuși o contribuise parțial la crearea: deșeurile de plastic. Astfel, Germano – care preferă să se numească european mai degrabă decât un antreprenor italian – a ales orașul Târgoviște, România, ca locul perfect pentru deschiderea KIK Compounds, o companie specializată în producția de plastic biodegradabil și eco-bioplastic pentru strategii sectoare precum industria încălțămintei, ambalajelor, jucăriilor, construcțiilor și sectorului auto.

Plasticul este folosit peste tot: ambalaje, construcții, textile, automobile, dispozitive electronice, agricultură. Utilizarea plasticului a crescut de douăzeci de ori în ultimii cincizeci de ani și nu există o singură zonă a lumii care să nu cunoască deteriorarea poluării cu plastic.

KIK Compounds se naște din dorința de a rezolva această problemă. Cu echipa noastră, lucrăm pentru a dezvolta soluții care să permită industriilor și oamenilor să înlocuiască plasticul tradițional cu materiale biodegradabile care au caracteristici similare plasticului, dar care nu au același impact asupra mediului și a sănătății umane.

Este cu adevărat plasticul biodegradabil o tehnologie atât de inovatoare? Ce se va schimba cu adevărat în viața noastră de zi cu zi?

Plasticul a fost o tehnologie revoluționară, aceasta este incontestabilă. Ne-a ajutat să ne schimbe viața și să ne ajute istoria industrială. Problema cu plasticul este că a scăpat de sub control. A invadat ecosistemul nostru și vorbim despre un produs care va rămâne în mediul nostru mii de ani. Deci, de ce să nu îmbrățișăm această alternativă mult mai durabilă într-un mod convins?

Vorbim despre produse care păstrează toate caracteristicile plasticului, dar care sunt și biodegradabile. Unul dintre cele mai mari avantaje ale plasticului biodegradabil este că nu ne va schimba deloc viața de zi cu zi sau calitatea produsului, deoarece menține toate caracteristicile pe care plasticul le oferă de peste un secol. Ceea ce ne va permite să facem mai mult este să protejăm mediul și propria noastră sănătate.

Ce rol pot juca plasticul bio și biodegradabil în ceea ce privește revigorarea economiei?

Europa are ocazia să devină primul continent neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon în câteva decenii și asta este fantastic. Dar de ce să nu devenim și liderul mondial în producția de materiale plastice biodegradabile și eco-bioplastice?

Dacă Europa alege să investească în inovație, nu numai că își va relansa economia, ci și se va poziționa ca un factor de tendință global.

Pentru mai multe detalii vizitați: https://www.esg360.it/environmental/plastica-biodegradabile-una-via-per-restituire-alleuropa-la-leadership-industriale/