Revista Emballages dedică un articol produselor KIK Compounds care utilizează rășini din zahăr și uleiuri de gătit folosite în loc de materiale fosile sau resurse alimentare.
Înlocuirea materialelor plastice tradiționale cu materiale regenerabile și biodegradabile cu aceleași caracteristici fără a perturba mediul înconjurător: acesta este obiectivul lui Kik Compounds.
Compania a dezvoltat diverse procese de rafinare, în funcție de tipul de produse recuperate. Germano Craia, a spus: „Metodele de colectare a acestor resturi alimentare sunt foarte diferite unele de altele, sunt realizate de companii care au fiecare propria metodă de operare, propriile criterii de sortare, așa că trebuie să ne adaptăm”.
Pentru zațul de cafea, compania filtrează mai întâi pentru a extrage orice impurități, apoi se usucă la o temperatură ridicată. Extractul este apoi „topit” și analizat. Apoi va fi introdus în compușii plastici într-un procent de la 5% la 35%, în funcție de aplicația finală și de calitatea lotului. „Atunci când se lucrează cu deșeuri de materii prime, și în special cu cele pe care le folosim, nu există nicio posibilitate de a obține o regularitate în formulare care trebuie, pentru moment, să fie adaptată din când în când, prin lot, în funcție de rezultatul dorit” , precizează Germano Craia.
Încălțăminte și ambalaje
Kik Compounds se adresează atât aplicațiilor textile, cât și confecțiilor, inclusiv încălțăminte, jucării, bunuri de folosință îndelungată și ambalaje. Compania susține că a obținut certificarea de la TÜV Austria, care astăzi servește drept reper pentru compostabilitate, deoarece produsele sale pot degrada până la 90% din compoziția lor în 180 de zile.
Un proiect este deja în desfășurare pentru producția de tacâmuri și pahare de unică folosință cu un industrial. Alte opt proiecte, dintre care unul – cel mai important – se referă la producția de saci de plată, au trecut deja de faza de prototipare și sunt în proces de certificare sau testare industrială. Acestea ar trebui lansate în a doua jumătate a anului 2021.
Pentru mai multe detalii:
https://www.emballagesmagazine.com/tous-sectors/des-plastiques-issus-de-dechets-alimentaires.64478