Întrebări frecvente

 

CE ESTE BIODEGRADAREA?

Biodegradarea este procesul prin care moleculele complexe sunt transformate în molecule simple prin acțiunea microorganismelor.

Deșeurile biodegradabile se vor descompune în mod natural și vor reveni în sol.

CARE ESTE DIFERENȚA ÎNTRE BIODEGRADARE ȘI DEGRADARE?

Biodegradarea este procesul prin care un material organic se degradează prin acțiunea microorganismelor pe o anumită perioadă de timp. Biodegradarea poate apărea fie în medii aerobe (cu oxigen), fie anaerobe (fără oxigen). Degradarea este procesul prin care un material este descompus în bucăți mai mici, dar nu dispare niciodată complet.

Degradarea plasticului poate fi inițiată de prezența oxigenului, a luminii UV și a căldurii. În multe cazuri, aceste produse încep să se degradeze din momentul în care sunt fabricate, rezultând o perioadă de valabilitate prescurtată..

CARE ESTE DIFERENȚA ÎNTRE BIODEGRADARE ȘI COMPOSTABILĂ?

Compostabilitatea este o caracteristică a unui produs, ambalaj sau componentă asociată care îi permite biodegradarea în condiții specifice (de exemplu, o anumită temperatură, interval de timp etc.). Principala diferență între compostabil și biodegradabil este că produsele compostabile necesită o setare specifică pentru a se descompune, în timp ce produsele biodegradabile se descompun în mod natural. De obicei, compostarea este un proces mai rapid, dar numai în condițiile potrivite. Ambele tipuri de produse sunt mai bune pentru mediu decât produsele din plastic care pot dura sute de ani până se dezintegrează.

PRODUSELE BIODEGRADĂRII SUNT DĂUNĂTOARE MEDIULUI NOSTRU?

Biodegradarea este un proces natural care este esențial în menținerea ecosistemului planetei și a ciclurilor de nutrienți. La KIK Compounds credem că ar trebui să ne protejăm planeta și să nu lăsăm deșeurile de astăzi pentru generațiile viitoare.

Gazele reziduale produse prin procesul de biodegradare a plasticului sunt gestionabile și pot avea aplicații utile.

CERCETARE & DEZVOLTARE

Pentru a lărgi sfera cercetării sale, KIK Compounds a intrat într-un parteneriat cu Institutul de Cercetare Multidisciplinară pentru Știință și Tehnologie (ICSTM) din cadrul Universității Valahia din Târgoviște, cu scopul continuării cercetării-dezvoltării și inovării în materii polimerice biodegradabile aerobice sub control condiții. ICSTM este un partener valoros și valoros în toate noile dezvoltări ale KIK Compounds.

TESTE DE BIODEGRADARE

Testele se fac folosind ca linii directoare următoarele standarde internaționale:

Standard European:

  • EN ISO 14855-1 Determinarea biodegradabilității aerobe finale a plasticului în condiții de compostare controlată.
  • EN ISO 17556: 2019 Determinarea biodegradabilității aerobe finale a materialelor plastice din sol prin măsurarea cererii de oxigen într-un respirometru sau a cantității de dioxid de carbon evoluată.
  • SR EN 14995: 2007 Materiale plastice – Evaluarea compostabilității – Schemă de testare și specificații

Standard SUA:

  • ASTM D6400 Test de produs compostabil – Compostare
  • ASTM D5338 Metoda standard de testare pentru determinarea biodegradării aerobe a materialelor plastice în condiții de compostare controlată, care încorporează temperaturi termofile
  • ASTM D5511 Metoda de testare este un test utilizat pentru a determina rata de biodegradare a produselor din plastic într-un mediu biodigestor anaerob.
  • D5511 Metoda standard de testare pentru determinarea biodegradării anaerobe a materialelor plastice în condiții de digestie anaerobă cu conținut ridicat de solide – Metodă standard de testare pentru biodegradarea anaerobă în mediul de depozitare.

TESTAREA CONȚINUTULUI DE BIO-MASĂ

  • ISO 16620:2015 Materiale plastice – conținut pe baza de bio
  • EN 16785-1:2015 Produse pe bază de bio. Partea 1: Determinarea conținutului pe bază de bio folosind analiza radiocarbonată și analiza elementară.